Wij, Jeroen van Bommel en Annerie van Bommel zijn in 2012 van start gegaan met de onderneming. Na een kennismaking in Frankrijk met het Franse vleesras waren we overtuigd van dit mooie rund. Het spreekt ons aan dat de Limousin nog dicht bij de natuur staat en dus maandenlang buiten gehuisvest kan worden, in veel gevallen probleemloos afkalft en over een superieure vleeskwaliteit beschikt.

We zijn gespecialiseerd in het houden van uniek vleesvee en de productie van superieure rundvleescroquetten en -bitterballen. De Van Bommel croquet en bitterbal zijn ontstaan vanuit de vraag naar kwaliteitssnacks met écht vlees. De croquetten en bitterballen van Van Bommel worden nog op de ambachtelijke manier gemaakt. Van het premium Limousin rundvlees wordt een rijke bouillon getrokken: het basisingrediënt voor de croquet en de bitterbal. Het trekken van deze aromatische bouillon duurt maar liefst drie dagen. De verrukkelijke bouillon, het speciale rundvlees én het krokante jasje zorgen samen voor een ongekende smaakbeleving.

We vinden het belangrijk om de korte voedselketen op de kaart te zetten. In de eerste plaats vergroot dit de transparantie binnen de voedselketen en biedt deze korte keten de mogelijkheid om streekproducten voor een eerlijke prijs aan te bieden. Om deze keten zo kort mogelijk te houden, bezorgen we onze producten zelf naar de klant en brengen het product tot in de keuken. In dit geval met regelmaat naar de keuken van Brasserie Heerlijkheid in Hemmen. Een aanrader!

Vanuit deze overtuiging zijn we aangesloten bij Slow Food. Dit is een wereldwijde beweging die bestaat uit mensen die staan voor lekker, puur en eerlijk voedsel. Slow Food werkt aan waardering van voedsel en een onthaaste benadering om te genieten van de maaltijd. Tevens streeft de organisatie naar smaakvolle producten van goede kwaliteit, die duurzaam zijn geproduceerd.

Van Bommel Beef
Beekstraat 8
7227 NC Toldijk
info@vanbommelbeef.com
www.vanbommelbeef.com

De foto is gemaakt door Isabelle Renate la Poutré.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.