Een oase van rust, bloemen en planten

De Kasteeltuin in Hemmen is voor liefhebbers van bloemen en planten en voor mensen die rust zoeken een van de meest bijzondere plekken in de Betuwe. De kleurenpracht van de bloemen komt je al bij het binnentreden tegemoet en is altijd weer een lust voor het oog! In de kasteeltuin vind je honderden verschillende planten. Onder andere een groot sortiment vaste planten, heerlijk geurende Engelse rozen, heesters, enkele bomen, kruiden en waterplanten. Je treft er ongeveer honderd verschillende hosta’s aan en ruim dertig verschillende tuingeraniums. Verder veel phloxen en ook zeldzame vaste planten en heesters.

Er staan hoofdzakelijk degelijke en betrouwbare planten. Dat zijn planten die lang leven, gezond blijven, lang bloeien en niet woekeren. Het sortiment in de tuin wijzigt ieder jaar, zodat de
bezoekers steeds opnieuw verrast worden door de grote diversiteit. De kasteeltuin is dan ook een mooie plek om naar toe te gaan wanneer je op zoek bent naar geschikte planten voor je eigen tuin.

De planten staan in vakken en verschillende vakken zijn omsloten door lagere of hogere taxushagen. Tegen de prachtige, oude muur staan leibomen zoals kweeperen, kiwi’s en een nectarine. Eind augustus houden we onze jaarlijkse donateursochtend met een spreker, livemuziek en stands.

De kasteeltuin wordt volledig onderhouden door een enthousiaste groep vrijwilligers. Hiervan genieten zij zelf enorm, evenals de vele duizenden bezoekers die de kasteeltuin jaarlijks trekt.

Dagelijks is de tuin van 1 mei tot en met 31 oktober van 08.00 tot 19.00 uur geopend. De kasteeltuin is rolstoelvriendelijk en gratis toegankelijk voor het publiek.

Wilt u een rondleiding, dan kunt u contact opnemen met de secretaris/ beheerder, Jan van den Brandhof:
telefoon: 06 40 01 25 96
e-mail: janvdb@xs4all.nl

Wanneer u op de hoogte wilt worden gehouden van het kasteeltuingebeuren, kunt u zich aanmelden als donateur via onderstaand e-mailadres of via de website:
e-mail: janvdb@xs4all.nl, website: www.kasteeltuinhemmen.nl.

U bent ook het komende jaar weer van harte welkom!

Jan van den Brandhof

Kasteeltuin Hemmen
Dagelijks geopend van 1 mei t/m
31 oktober van 8 uur tot 19 uur.
De toegang is gratis.
e-mail: janvdb@xs4all.nl
website: www.kasteeltuinhemmen.nl

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.