Op 3 hectare lichte kleigrond telen de groentemeiden van De Stroom een grote verscheidenheid aan groentes. Linde: “We werken op biologische wijze, dus zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen. De gewassen kunnen hier rustig groeien tot smaakvolle en gezonde groentes.”

In de lente staat het land vol met raapsteel, sla, spinazie en bosuitjes. In de zomer volgen de bospeen, courgette, boontjes en suikermais, en tomaten, aubergines en paprika in de tunnelkas. De herfst is de tijd om knolselderij, wortels, bieten en kolen binnen te halen, en in de winter hebben we nog prei, veldsla, boerenkool en spruitjes op het land. Dit is maar een greep uit alle
gewassen die geteeld worden.

De meeste van de producten vinden hun weg naar de klant in de vorm van groentepakketten: De Hemmense Groentetas. Ruim 250 huishoudens hebben een abonnement, en ontvangen elke week weer een tas vol versgeoogste groentes.

Abonneer je op een groente- en/of fruittas en ontvang iedere week weer een vers en afwisselend pakket!

Wat zit er het groentepakket?
Elke week vind je vijf verschillende groentes in je pakket, waarvan meestal vier maaltijdgroentes. De keuze voor de groentes is afhankelijk van het seizoen. Doordat er veel verschillende gewassen geteeld worden, ontvang je iedere week weer een vers en afwisselend pakket. Ook wordt het assortiment aangevuld met de groentes van directe collega’s van Ekoboerderij De Lingehof, ook in Hemmen. In de wintermaanden wordt een deel van de groentes ingekocht, zodat het pakket afwisselend blijft. Met elke keer een nieuwsbrief in het pakket en een recept voor bij de groentes van de week! Ook is de boerderijverkoop ‘De Groentestek’ elke vrijdagmiddag geopend.

Openingstijden De Groentestek:
Elke vrijdagmiddag 13.30-17.00 uur
Hemmensestraat 17, Randwijk
(vanuit Hemmen, over de Linge, eerste boerderij rechts)
e-mail: info@tuinderijdestroom.nl
website: www.tuinderijdestroom.nl

Afhaalpunten groente- en fruittassen:
Nijmegen, Oosterhout, Lent, Elst, Arnhem, Zetten, Heteren, Herveld, Wageningen, Valburg en Hemmen.

Klik hier voor de Hemmense recepten.

De foto is gemaakt door Jannemieke Termeer.

één antwoord

  1. Alojamiento web

    Ik volg een opleiding in de buurt van Hemmen. Om de files s morgens te ontlopen, overnacht ik eens per week in dit prachtige B B. Zo kan ik uitgerust, na een heerlijk ontbijt, mijn studiedag beginnen. Bedindebetuwe is dus ook zeer geschikt als overnachting voor mensen die in de buurt moeten zijn voor studie of zaken.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.