Het klassieke voorbeeld van een uit de hand gelopen hobby. Zo zou je Hemmens Hof kunnen typeren. Het begon eigenlijk allemaal op een bio-dynamisch bedrijf in Noord-Groningen. Daar zag Wilma hoe op ambachtelijke wijze pure zuivel werd gemaakt. Heerlijke yoghurt, karnemelk en andere lekkernijen. Ze mocht meewerken en werd enthousiast over het proces en het resultaat.

Hier kreeg het zuursel nog de tijd om zijn werk te doen (minimaal 20 uur!) en het eindproduct is bijzonder smaakvol. En dat zonder toevoegingen! “Dat wilde ik ook!”, vertelt Wilma enthousiast. “En zo ben ik begonnen in mijn eigen keuken. Melk halen bij boerderij Opneij, hup in de pan. Eerst een pan, daarna twee, daarna grotere pannen en toen was de keuken te klein.” Want de yoghurt werd gewaardeerd!

Bij Tuinderij De Stroom vond de yoghurt haar eerste afnemers. De mensen waardeerden het zo dat het niet bij hobby blijven kon. Via een van de klanten kwam er contact met kaasboerderij De Hoeve in Randwijk. Daar mocht de zuivelruimte worden gebruikt en werd het mogelijk een heus bedrijf te worden. Hemmens Hof werd geboren. Pure eerlijke zuivel bereid van biologische melk, gezond en lekker! Zelfs zo dat mensen met lactosegevoeligheid er ook van kunnen genieten. De darmflora krijgt er een opkikker van.

Inmiddels is de Hemmense zuivel verkrijgbaar op diverse plaatsen. En ook het assortiment is uitgebreid. Zo kan men genieten van volle yoghurt, vanilleyoghurt, aardbeienyoghurt, karnemelk,
boter en melk. Op verzoek wordt heerlijke hangop gemaakt van karnemelk. En dat allemaal van het Landgoed!

Verkooppunten:
Tuinderij De Stroom in Randwijk, Kaasboerderij De Hoeve in Randwijk, Kaas van Kees in Zetten en Ede, De Verschzaak in Ochten, Streekwinkel De Oogst in Elst.

Bij Brasserie Heerlijkheid staat verschillende zuivel van Hemmens Hof op de kaart.

De foto is gemaakt door Isabelle Renate la Poutré.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.