Het bereiden van yoghurt, karnemelk en boter is een ambachtelijk proces waar je de tijd voor moet nemen. En dat doet Hemmens Hof.

Wilma Bode, oprichter van eenvrouwsbedrijfje Hemmens Hof, vertelt: “De biologische melk van boerderij Opneij wordt gepasteuriseerd en teruggekoeld en dan wordt het zuursel toegevoegd. De ketel wordt afgedekt zodat hij op de juiste temperatuur blijft. En dan begint het grote wachten. Want pas na minimaal 20 uur wordt de yoghurt uitgeschonken in flessen, zodat het zuursel ruim de tijd heeft gekregen om zijn werk te doen.” Het eindresultaat is een bijzonder smaakvolle yoghurt die je niet in de supermarkt vindt.

“Zo ook de karnemelk. De aangezuurde melk gaat na meer dan 24 uur(!) uur de karn in. Door het snelle draaien (karnen) worden de vetbolletjes uit de melk geslagen. Een heerlijk romige friszure karnemelk is het resultaat. En de vetbolletjes? Dat wordt overheerlijke boter! Echte boerenroomboter zonder toevoegingen.”

Hiermee bak je de lekkerste koeken, cakes en broden. Zo ook het hangopbrood. De hangop wordt gemaakt van karnemelk. Een vetarme lekkernij voor fijnproevers. Op verzoek maakt Wilma hangop voor haar klanten.

Zo is er met de zuivel van het landgoed op elk moment van de dag wat te genieten. Begin de dag gezond met de naturel yoghurt met fruit en muesli, trakteer uzelf op een lekker stuk hangopbrood in de middag en sluit de dag af met een vanille- of aardbeienyoghurt.

Hemmens Hof staat voor puur en ambachtelijk uit de streek. Het is dan ook alleen rondom Hemmen verkrijgbaar bij verschillende verkooppunten.

Verkooppunten:
Kaas van Kees in Zetten en Ede.
Tuinderij de Stroom in Randwijk/Hemmen.
De Verschzaak in Ochten.
Bij verschillende restaurants en bed & breakfasts staat Hemmense Zuivel op de kaart.

Klik hier voor de Hemmense recepten.

De foto is gemaakt door Jannemieke Termeer.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.