Acht jaar geleden ben ik het Overlevingsfonds begonnen. Met dit fonds beleg ik voor klanten in beursgenoteerde bedrijven, die producten leveren voor ons dagelijks leven. Hierbij let ik op de waardering van de aandelen die ik koop voor het fonds. Daarnaast moeten de bedrijven financieel solide zijn, zodat ze een slechtere periode kunnen overleven. Hierbij let ik op de waardering van de aandelen die ik koop voor het fonds. Daarnaast moeten de bedrijven financieel solide zijn, zodat ze een slechtere periode kunnen overleven. De behaalde rendementen staan, in de maandelijkse nieuwsbrief, op de website van het OF. Het totale nettorendement voor de participanten is nu 96,3% in de eerste acht jaar.

Beleggen betekent voor mij vooral lezen, analyseren en nadenken. Het analyseren van bedrijven doe ik veelal achter de computer. Wanneer een bedrijf met nieuwe cijfers komt, werk ik het model bij, dat ik voor ieder bedrijf maak. Vervolgens analyseer ik het resultaat, om te zien of ik eventueel bij moet sturen in de portefeuille door een transactie.
Bij het lezen beperk ik mij niet tot bedrijfsnieuws. Boeken over economie en samenleving zijn belangrijk om een langetermijnstrategie te ontwikkelen. Het leuke is dat ik mijn werk niet ervaar als werk. ’s Avonds of in het weekend een analyse maken is absoluut geen straf voor mij. En nadenken kan altijd, al krijg ik de beste ideeën meestal op de (post)fiets of tijdens het tuinieren.

Mijn klanten wonen grotendeels in Hemmen, Zetten en de omliggende dorpen. Jaarlijks ga ik bij hen langs. Dat lokale vind ik erg leuk, omdat je elkaar dan regelmatig tegenkomt of even spreekt. Hemmen is voor mij het ideale dorp om vanuit te werken en van hier uit de wereld te beschouwen en het OF verder uit te breiden.

Het Overlevingsfonds (OF)
Marco Knaap RBA
Beheerder Overlevingsfonds
telefoon: 0488 45 36 10
e-mailadres: m.knaap@overlevingsfonds.nl
website: www.overlevingsfonds.nl

De foto is gemaakt door Isabelle Renate la Poutré.

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.