Elk jaar worden verschillende sfeervolle concerten gehouden in het mooie Hervormde kerkje in Hemmen. Ook dit jaar is er weer een gevarieerd aanbod van bijzondere muzikanten. Het eerste concert wordt op zondag 15 april 2018 gehouden. U kunt van tevoren kaartjes kopen bij Brasserie Heerlijkheid.

Kaartjes
De kaartjes kosten € 10,- per concert. Voor kinderen tot 12 jaar € 5,-. De voorverkoop start per 1 maart bij Brasserie Heerlijkheid tegenover de kerk.

Concertlunch
U kunt ook voorafgaand aan het concert kiezen voor een speciale concertlunch bij Brasserie Heerlijkheid. De kosten hiervoor zijn exclusief kaartje € 17,50.

 

Eva Tebbe op harp en Ekatarina Levental, harp en mezzosopraan met Ballade Slave: Duo Bilitis op zondag 15 april 2018 om 15 uur

Ekaterina Levental en Eva Tebbe
©foto Eric Brinkhorst

In dit programma komen grote inspiratiebronnen van Duo Bilitis samen; de grote Franse en Russische componisten uit het einde van de 19e eeuw, begin 20e eeuw: Claude Debussy en zijn Russische tijdgenoot Tsjaikovski. Debussy schreef een pianoduo transcriptie van de drie dansen uit Tsjakovski’s Lac de Cygne (Zwanenmeer). Zijn bewondering voor de Russische muziek klinkt ook door in de Ballade Slave waar dit programma mee opent. Het concert besluit met muziek van Sergei Prokofiev. Prokovief combineert in zijn muziek Russische volkselementen met modernistische lyriek en maatschappijkritiek; een mooie tegenhanger voor de romantiek in dit programma.

 

Ensemble Meriam de Korte op zondag 3 juni 2018 om 15 uur

Ensemble Meriam de Korte
©foto Marloes Daalhuyzen Van Hecke

Ensemble Meriam de Korte bestaat uit Stefanie Liedtke op fagot, Gertie Bruin op klassiek accordeon, Meriam de Korte, alt-mezzo/tekst en Batja ten Kortenaar, dans. Hun programma op bestaat uit 15 stukken van muziek, tekst en dans.
Batja ten Kortenaar studeerde als uitvoerende danser af. Zij is actief als danser, choregraaf en docent. Zij danst in verschillende dans- en theatergroepen in Nederland en Belgie.
Stefanie Liedtke is een veelzijdig musicus, gespecialiseerd in zowel hedendaagse als oude muziek. Zij studeerde fagot en blokfluit en treedt regelmatig op als soliste in binnen- en buitenland en maakt deel uit van verschillende ensembles.
Meriam de Korte studeerde Theater en Klassieke zang. Zij legde zich toe op modern muziektheater. Zij treedt regelmatig op in binnen- en buitenland met haar ensemble.
Gertie Bruin studeerde aan het conservatorium en speelt klassiek accordeon in verschillende ensembles.

 

Claudia y Manito met ‘Arpamor’ op zondag 23 september om 15.00 uur

Claudia y Manito met ‘Arpamor’

Claudia y Manito hebben een repertoire van muziek en liederen uit het Latijns-Amerikaanse continent. Claudia speelt de instrumentale stukken op de Paraguayaanse Harp. Deze harp is een Zuid-Amerikaanse variant op de klassieke harp. Op dit prachtige instrument speelt zij melancholische zamba’s, ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela. Daarnaast zingt Claudia een aantal Spaanstalige liederen; hierbij begeleidt zij zichzelf op gitaar. Met gevoelige fraseringen en tot de verbeelding sprekende improvisaties staat gipsygitarist Manito haar muzikaal terzijde.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.