Elk jaar worden diverse bijzondere concerten gehouden in het mooie Hervormde kerkje in Hemmen.

Zondag 16 juni 2019 om 15.00 uur
Wagenings Kleinkoor o.l.v. Jan Maas

Rust
We hebben een concert voorbereid dat echt recht doet aan het voorjaar, met zijn frisse ochtenden met klare luchten en met zijn stille avonden gevuld met geurende bloesems. We zingen verstilde en verstillende muziek, waaronder veel Scandinavische componisten, maar bejubelen ook het leven, o.a.:
Silentio van Togni, als begeleiding bij de prachtige basklarinet die de hoofdrol speelt in dit stuk – Silence and Music van Vaughan Williams – Ohtu Ilu van Pärt Uusberg – Water Night van Whitacre – Northern Lights van Gjeilo. En niet in het minst de Three Songs van Philip Glass (waaronder There are Some Men).

Ons programma is als volgt (en in deze volgorde):
Glass – Three Songs
Wikander – Kung Lilje Kung Valje
Vaughan WIlliams – Silence and Music
Togni – Silentio
Badings – Seikilos
Pärt Uusberg – Ŏhtu Ilu
* intermezzo : Bach – tweestemmige inventies
Diepenbrock – Wanderers Nachtlied
Whitacre – Water Night
Lang – Just (naar het Hooglied)
Gjeilo – Northern Lights

Het Wagenings Kleinkoor is een klein vocaal ensemble van rond de 24 leden. Onder de artistieke leiding van dirigent Jan Maas zingen we meerstemmige klassieke muziek. De programmakeuze is thematisch en varieert van renaissance tot hedendaags. Plezier in het samen zingen is belangrijk bij het WKK; we zingen immers voor de lol, en we zingen graag met elkaar.

We streven echter wel kwaliteit na: ons doel is om het repertoire zo goed mogelijk te zingen, en hier steeds beter in te worden. Eén à twee keer per jaar verzorgen we een concert in Wageningen en omgeving. Doorgaans zingen we à capella, soms ook werken we samen met instrumentale ensembles of solisten.

Kaartjes
De kaartjes kosten € 10,- per concert. Voor kinderen tot 12 jaar € 5,-. De voorverkoop start per 1 maart bij Brasserie Heerlijkheid tegenover de kerk (info@brasserieheerlijkheid.nl, tel: 0488 84 91 72).

Concertlunch
U kunt ook voorafgaand aan het concert kiezen voor een speciale concertlunch bij Brasserie Heerlijkheid. De kosten hiervoor zijn exclusief kaartje € 19,50. U kunt hiervoor reserveren via www.brasserieheerlijkheid.nl.

©foto Harry Pelgrim

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.