Elk jaar worden diverse bijzondere concerten gehouden in het mooie Hervormde kerkje in Hemmen. Dit jaar is er weer een gevarieerd aanbod van muzikanten. De kaartjes kosten € 10,- per concert. Voor kinderen tot 12 jaar en CJP-houders € 5,-. De kaartjes zijn vooraf al te koop bij Brasserie Heerlijkheid.

U kunt ook voorafgaand aan het concert kiezen voor een speciale concertlunch bij Brasserie Heerlijkheid. De kosten hiervoor zijn exclusief kaartje € 19,50.

Voor het reserveren van de kaartjes of de concertlunch, kunt u mailen naar info@brasserieheerlijkheid.nl of bellen naar 0488 84 91 72.

Zondag 21 juni 2020 om 15.00 uur

Annemieke IJzerman (harp), Dick Troost en Erik van der Heijden (orgel en kistorgel)

De combinatie harp en orgel is niet zo vaak te horen. Nog zeldzamer is de combinatie van harp en twee orgels. Op 21 juni vindt een bijzonder concert plaats, waarin muziek voor één, twee en drie toetsinstrumenten zal klinken, gespeeld op harp en twee kistorgels. Op het programma staan composities uit de 18e, 19e, 20e en 21e eeuw van componisten als Händel, Da Bergamo en Debussy.

De uitvoerenden
Annemieke IJzerman studeerde hoofdvak harp aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en het CNSM in Lyon (Fr). Ze is werkzaam in symfonieorkesten als het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Residentie Orkest en het Orchestre Philharmonique de Luxembourg. Daarbij geeft ze concerten met haar ensembles Atmos4 (marimbas, piano, harp), Het Utrechts HarpTrio met fluit/altviool/harp, Het Nederlands Kamermuziek Ensemble (viool, klarinet, cello, harp), Duo23 (2 harpen), duo’s met o.a. altviool, verschillende (gelegenheids)gezelschappen en treedt ze op als soliste, waarbij ze samenwerking met andere kunstdisciplines als dans en theater niet schuwt. Haar liefde voor de harp geeft ze graag door aan haar leerlingen in Utrecht en bij Scholen in de Kunst Amersfoort. Zie www.annemiekeijzerman.nl.

Dick Troost studeerde orgel en muziektheorie bij Bé Hollander, vervolgens aan het Utrechts Conservatorium orgel, kerkmuziek en theorie der muziek; directie bij Jan Eelkema. Was vanaf 1967 organist en cantor van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Ede, daarna van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag en nadien vanaf 1989 opnieuw in de Lutherse Kerk in Ede. Was docent aan het Muziek- en Danscentrum aldaar en docent muziektheoretische vakken aan het Brabants Conservatorium. Publiceerde een grote verscheidenheid aan vocale en instrumentale composities waaronder vier Passies.

Erik van der Heijden kreeg orgellessen van o.a. Bert Wisgerhof, Reitze Smits (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht), Theo Jellema en Bert Matter (improvisatie); klavecimbellessen van Léon Berben en studeerde enkele jaren muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Hij nam deel aan interpretatiecursussen in binnen- en buitenland bij Albert de Klerk, Jan Willem Jansen, Andrea Marcon en Andrés Cea Gálan. Hij gaf concerten in diverse Europese landen en in Siberië. Momenteel is hij werkzaam bij de Christelijke Hogeschool Ede. Als organist is hij actief in Ede en omgeving. In het kader van het honderdjarig bestaan van het kerkgebouw van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Ede (1918) en het aanstaande vijftigjarige jubileum van het huidige orgel (1970) in dezelfde kerk onderzoekt hij de orgelgeschiedenis van Ede in de periode 1920-1970.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.