Elk jaar worden diverse bijzondere concerten gehouden in het mooie Hervormde kerkje in Hemmen. Dit jaar is er weer een gevarieerd aanbod van muzikanten. De kaartjes kosten € 10,- per concert. Voor kinderen tot 12 jaar en CJP-houders € 5,-. De kaartjes zijn vooraf al te koop bij Brasserie Heerlijkheid.

U kunt ook voorafgaand aan het concert kiezen voor een speciale concertlunch bij Brasserie Heerlijkheid. De kosten hiervoor zijn exclusief kaartje € 19,50.

Voor het reserveren van de kaartjes of de concertlunch, kunt u mailen naar info@brasserieheerlijkheid.nl of bellen naar 0488 84 91 72.

Floris ende Blancefloer
Een liefdesroman met Oosterse pracht & het Tapijt van Assenede

Mirjam Wesselink de Barrientos (sopraan)
Michael Benedik (gitaar)
Rodrigo Barrientos (percussie en voordracht)

Muzikale vertelling van het eeuwenoude en wijd verspreide liefdesverhaal van “Floris ende Blancefloer”, dat lange tijd Europa, Noord Afrika en het Midden-Oosten in zijn greep hield. Het vertelt over een verboden liefde tussen prins en slavin en tussen Moren en Christenen. Een verboden liefde die toch mogelijk werd, gedreven door volharding, pijn en smart maar boven alles: gedreven door elkaars hartstocht.

Van dit sprookje is er door een aantal bevlogen borduursters uit Assenede een wandtapijt gemaakt dat in 90 taferelen het verhaal vertelt van Floris ende Blancefloer zoals het werd opgetekend, in de 13de eeuw, door Diederik van Assenede. Dit zal het filmisch decor zijn dat middels projectie de muziek volgt van Ensemble Romancero. Een aantal van deze taferelen zullen daadwerkelijk voor en na de voorstelling te bewonderen zijn.

Ensemble Romancero, dat zich toelegt op het uitwerken en vertolken van romances, heeft aan de hand van wijd verspreide variaties en vertakkingen van dit verhaal, de muziek en de projectie gemaakt voor deze voorstelling. In een afwisseling van zang en gesproken voordracht, zal met behulp van deze projectie, dit middeleeuws sprookje weer tot leven worden gewekt. Een beleving en een unieke ervaring op zich.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.