Op zondag 7 april presenteert CNME Hemmen haar nieuwe activiteiten voor jong en oud. Vanaf 14.00 uur is iedereen van harte welkom in Dorpshuis de Oude School te Hemmen waar we ons jaarprogramma onder het genot van een consumptie kort zullen toelichten

Ook dit jaar gaan we weer een aantal verschillende interessante activiteiten organiseren op het terrein van Cultuur en Natuur. Concerten in de kerk, kabouterwandelingen voor de kleintjes, struintochten, excursies enz. Allemaal te vinden op www.cnmehemmen.nl.

Op deze zondagmiddag wordt er een korte presentatie gegeven over weidevogels  met de mogelijkheid om op zondag 14 april met gids op excursie te gaan naar de Meilanden.

Tureluur

 

 

foto Maurits Huster

 

 

 

 

 

 

Aansluitend starten we vanaf 14.30 uur met onze Bomenwandeling.

De verhalenverteller Abe van der Veen neemt ons mee in het Hemmense Bos voor een bomenwandeling met mooie verhalen. In deze wandeling van ongeveer anderhalf uur neem Abe de Verteller ons mee langs de mooiste bomen en struiken van het bos. Hij vertelt vele anekdotes en verhalen over de mythen, magie en volksgeloof van o.a. beuk, linde, lijsterbes en meidoorn. Leer over lapjes- en beukebomen, over de beuk als koningin van het woud. heksen onder de meidoornstruik, over kransen van lijsterbes tegen ontvoering door de elfen, Vrouw Holle in de vlier en de bijzondere wijsheid van de hazelaar!

Datum:       7 april 2019

Tijd:           14.00 uur – 16.00 uur

Activiteiten:

  • Presentatie programma CNME Hemmen
  • Presentatie over weidevogels
  • Bomenwandeling met Abe de Verhalenverteller

Plaats :       Dorpshuis de Oude School, Hemmen

Kosten:      2 euro inclusief 1 consumptie

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.