Strandpark Slijk-Ewijk

Op zondagmiddag 8 juli organiseert het CNME Hemmen een wandeling waarbij de Heerlijkheid Loenen centraal staat.

We staan stil bij het ontstaan van Strandpark Slijk-Ewijk waarbij we naar verwachting  planten aantreffen die kenmerkend zijn voor de overgang van “nat naar droog”. De Heerlijkheid Loenen kent een rijke historie aan vroege bewoning en van de voortdurende strijd van de bewoners tegen het wassende water.

Bij de wandeling staat genieten van de natuur voorop. Het is altijd weer een verrassing welke planten en dieren we onderweg tegenkomen. Het water, bos, de dijk en de uiterwaarden hebben zo hun eigen “bewoners”.

Verrekijker en/of fototoestel komen goed van pas tijdens wandeling. Het dragen van stevige wandelschoenen wordt aanbevolen. De tocht is geschikt voor jong en oud.

We vertrekken om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats/fietsenstalling bij de brug gelegen nabij evenementen locatie “Watergoed”, Tielsestraat 129 te Valburg.

Het streven is om rond 15.45 uur terug te zijn bij het vertrekpunt.

De tocht staat onder begeleiding van ervaren natuurgidsen

Aanmelding voor de wandeling is niet nodig. De wandeling is gratis. Indien u na afloop tevreden bent over de wandeling kunt u een vrijwillige bijdrage doneren ter ondersteuning van ’t CNME.

Op de website www.cnmehemmen.nl vindt u alle andere activiteiten van CNME Hemmen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.