“Wat waren we blij verrast toen we na een lange wandeling aankwamen in Hemmen! Op het Kerkplein ligt namelijk een heerlijke brasserie met – middenin de natuur – een prachtig terras en in het oude pand een gezellig restaurant. De menukaart staat vol met zelfgemaakte gerechten, want daar zijn de eigenaren Frank en Liselotte goed in. De huisgemaakte taarten zijn om te smullen zo lekker en bijna niet aan te slepen begrepen we. Zo populair zijn ze.

Zij hebben een uitgebreide lunchkaart en een wisselende Franse dinerkaart met verse vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Ze houden veel rekening met allergieën viel ons op; zelfs glutenvrije kroketten. Het lijstje leveranciers in het menu laat zien dat ze veel uit de streek (en zelfs uit het kleine Hemmen) halen.

Liselotte vertelde dat ze is opgegroeid in Hemmen en ze weet daarom veel over dit mooie plaatsje te vertellen. In de brasserie is ook genoeg te lezen over de geschiedenis, er hangen oude foto’s van toen het nog een bakkerij was en je kunt gratis wandelkaarten meenemen. Het zonnetje brak door, dus we zijn gelijk hun speurtocht gaan lopen. Een mooie route met leuke vragen en we hebben gelukkig – op aanraden van Frank – de Kasteeltuin bezocht. Een heerlijke oase met de meest prachtige bloemen en planten.

Bezoek trouwens ook even hun winkel Soesa. De oude bakkerswinkel is omgetoverd tot een gezellig winkeltje met leuke spulletjes van over de hele wereld. Ook hier ligt veel informatie over de omgeving en verkopen ze ansichtkaarten van o.a. het oude kasteel.

Helemaal opgeladen vervolgden we onze route. We komen zeker snel weer terug met vrienden voor een leuke high tea bij jullie!”

Brasserie Heerlijkheid is zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur geopend.

Brasserie Heerlijkheid
Kerkplein 10
6672 LB Hemmen
telefoon: 0488 84 91 72
e-mail: info@brasserieheerlijkheid.nl
website: www.brasserieheerlijkheid.nl

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.