Het is een plaatje waard, het mooi landgoed Hemmen. Daarom kom ik hier ook vaak voor een familiefotosessie, met workshops of gewoon voor mezelf. Als fotograaf kijk je vaak met andere ogen. Je bent op zoek naar een mooi plaatje. Je moet dat wel kunnen zien en vervolgens probeer je dat vast te leggen met je camera.

Om te fotograferen moet je de techniek van de camera beheersen, dat is het begin van het maken van dat mooie plaatje. Maar belangrijker nog dan de techniek is het zien! Je moet je mooie beeld al voor je zien, al voordat je de camera erbij pakt. Je moet je onderwerp zien, maar ook het licht dat er op valt, de kleuren die er zijn, de voorgrond en de achtergrond, de omgeving van je onderwerp. Dat alles is uiteindelijk van grote invloed op het eindresultaat van het plaatje dat je gaat maken.

Ik knip dus ook niet maar in het wilde weg rond ‘omdat er dan altijd wel iets tussen zit’. Ik kijk, bekijk, onderzoek, en dan pas ga ik aan de slag met de camera. En ook dan blijf ik kijken: vanuit welke hoek fotografeer ik, hoe ga ik staan, zitten of liggen om mijn onderwerp mooi te fotograferen? Welke instellingen gebruik ik voor diafragma, sluitertijd enzovoort. Tja en dan, dan ga ik een foto maken en dan hoop ik dat het plaatje dat ik zag, ook op mijn scherm verschijnt, of misschien zelfs nog iets mooier. Als alle puzzelstukjes op elkaar passen, ja dan, dan heb ik een mooi plaatje.

Jannemieke Fotografie
Ruimoord 19
6671 GR Zetten
Telefoon: 06 23 67 28 86
E-mail: mail@jannemieke-fotografie.nl
Website: www.jannemieke-fotografie.nl 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.